Miért használok a hangfürdőimen pozitív megerősítéseket?

„Megerősítéseket használni olyan, mint amikor virágmagokat ültetünk a földbe. Időbe telik, míg a magból teljesen kifejlődik a növény. Így van ez a megerősítésekkel is idő kell hozzá, amíg az első kijelentéstől eljutunk a végső gyakorlati megnyilvánulásig. Légy hát türelmes!”
Louise L. Hay 

Mindannyiunk célja, hogy sikeres, boldog életet éljünk. Ha folyton negatív gondolatokkal tápláljuk magunkat, nagyban rontjuk az esélyeinket. Az önkritika stresszhormont szabadít fel a szervezetben (kortizolhormon), az állandó stressz pedig depresszióhoz vezethet.

Használj önmegerősítéseket. Hagyatkozz a megérzéseidre. Mondd ki, ízlelgesd magadban, figyeld meg, milyen hatással van rád, miközben kimondod. Olyan mondatokat használj, amelyeket a zsigereidben is érzed, mennyire pozitívak és ismételgesd őket magadban, kondicionáld át a gondolkodásodat egy másik, pozitív frekvenciára! Idővel ezek a pozitív önmegerősítések semlegesíteni fogják a negatívat, azáltal, hogy nem kapnak figyelmet, ami életben tartaná őket

Pár példa:

♡Boldogságot adok, boldogságot kapok, feltétel nélkül adok, tiszta szívvel elfogadok!

♡ Megélem a jelen pillanatot a maga teljességében.

♡ Megélem az életem a maga teljességében.

♡ Megélem a szeretetet a maga teljességében.

♡ Meglátom a lehetőségeimet a maga teljességében.

Pozitív megerősítések helyes használata
Rövid mondatokat, megerősítő gondolatokat válasszunk.
Fontos az érzelmi ráhangolódás, független attól, hogy a jelenlegi helyzetünk milyen.
Legyünk nyugodtak mikor ismételjük ezeket.
Képzeljük el, hogy vágyaink már megvalósultak, vagy legalábbis folyamatban vannak.
Gyakran ismételjük őket, ha egyedül vagyunk hangosan, mert akkor a leghatásosabb, de buszon, vonaton, séta közben is lehet, akkor csak magunkban. Vezetés közben viszont, ne alkalmazzuk, mert elvonhatja a figyelmünket a közlekedésben.
Ne használjunk a kijelentésekben negatív szavakat.
A megerősítő mondatokat jelen időben használjuk.
Egy időben csak egyféle megerősítést használjunk. Ha egy dologra koncentrálunk, akkor hatékonyabb és gyorsabb lesz az eredmény.♡

Szólj hozzá!