Milyen egy kineziológia oldás?
Mire számíts, ha eljössz hozzám?

Mielőtt belekezdenénk a kezelésbe (csak legelső alkalommal) egy anamnézis felvételt készítünk,(egy rólad szóló kérdéssor átbeszélése) melyben az egészségi- és családi életedről kapunk információt. Ezt követően pár szóban átbeszéljük, hogy mi is a kineziológia és hogyan működik, valamint azt, hogy mi fog történni a kezelésen.

Elmondod, hogy mi a problémád és a segítségemmel megszületik az aznapi a CÉLMONDAT. Erről fog szólni az aznapi oldás. Ezután megnézzük, hogy az izmaid megfelelően működnek-e, egyszerű gyakorlatokkal.

Először a jelenben dolgozunk, itt megkeressük, hogy szükség van-e valamilyen energetikai korrekcióra. Ez annyit jelent, megnézzük, tudunk e a problémádon itt és most dolgozni, készen áll e a lelked a gyengéd oldás befogadására. Előfordulhat, hogy a témáid, problémáid közül abban a pillanatban nem az a számodra legfontosabb, amit te annak tartasz. Izomteszteléssel erre is rá tudunk kérdezni, hogy valóban azzal dolgozzunk e, ami számodra a leghatékonyabb.

Ezt követően megyünk a múltba, izomteszteléssel megkeressük az oldás szempontjából legmegfelelőbb kort, amely a jelenbeli problémát okozták. Amikor ezzel megvagyunk az ehhez a korhoz kapcsolódó információikat keressük, melyek segíteni fognak a probléma feltárásában.

Miután az összes információ segítségével megtaláltuk azt az eseményt, amely a múltban blokkot okozva a jelenben problémát okozott, átbeszéljük a történetet, párhuzamot vonva a jelennel.

Ezt követően vizualizációs, imaginációs technikák segítségével, ( amennyiben hangtálakkal is dolgozunk) a hangtálak gyengéd ölelésében felülírjuk régi, minket már nem szolgáló elavult mintáinkat, negatív gondolkodásunkat.

A jelenbe pozitív megerősítéssekkel jövünk vissza, egy békés, elfogadó, harmonikusállapotban, átformálva a gondolkodásunkat, teremtő erőinket minket emelő, építő irányba fordítva,

Az oldás befejezése előtt izomteszteléssel megnézem, hogy szükséges-e valamilyen korrekció vagy teljes volt e a munkánk, kell-e valamilyen megerősítés vagy ún. „házi feladat”, amit a kliens otthon meghatározott ideig végez el. Ezek a házi feladatok nagyon egyszerű gyakorlatok, könnyen elvégezhetők.

A kineziológa különlegessége az izomteszt.
Segítségével információkat kaphatunk a minket irányító rejtett részünkből, a tudatalattiból

Alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás: előre nyújtott karodat kicsit lenyomva érzékelem az izomerő változásokat Rákérdezek az oldás során feltett kérdésekre, illetve bármi számodra fontos információra rá tudunk kérdezni.

Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van az agy és a test memóriájában.

Az izomteszt segítségével lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldható minden múltbeli, jelenlegi, probléma, felderíthetőek azok a traumatikus élmények akár generációsan is, melyek feldolgozatlanul maradva , elfojtva negatív hatással vannak jelen életedre.

A tested sosem hazudik, izomteszteléssel tiszta, egyértelmű, megbízható válaszokat kapunk.

A kineziológia segít feltárni a problémáink lelki okát, és speciális technikákkal oldani őket, hogy a káros múltbeli minták helyett, a saját életünket élhessük, életünk irányítása a mi kezünkben lehessen. Segítségével dolgozhatunk azon, hogy el tudd engedni a stresszt, a szorongást, a lelki sérelmeidet, a megfelelési kényszert, a haragot, az önbizalomhiányodat és harmóniába tudj kerülni Önmagaddal és a külvilággal.

Egyik különleges eszköze az izomteszt, ami segít a tudatalattiban lévő események, traumák hozzáférhetővé tételében. A tesztelés során vizsgált (kar)izom az egész szervezettel összeköttetésben van, aktivizálja az idegeket, s szoros kapcsolatban van az agyműködéssel, segítségével előhívhatjuk a tudatalattiban tárolt információkat és megfelelő korrekciókkal oldani tudjuk a jelenbeli problémánk hátterében álló érzelmi blokkokat.

 

Számos területen használható a módszer:

✔︎ önbizalomhiány, félelmek, szorongás, függőség, pánik

✔︎ (családi, munkahelyi)kapcsolatok, párkapcsolat rendezése,

✔︎ tanulási nehézségek, figyelemzavarok, alvászavar,

✔︎ önmegvalósítás elősegítése, önismereti fejlődés

✔︎ stressz okozta fizikai tünetek oldása

Iskolás kortól gyerekeket is szeretettel várok.Az első kezelés után gyakran tapasztalható azonnali változás, azonban igazi javulás 3-5 oldás után várható.

Amit nyersz a kezeléseimmel: feltöltődés, harmónia, Önbizalom, lelki béke, megértés, teljes megnyugvás, életerő, kiegyensúlyozottság.

A kineziológiai kezelés célja a jelenbeli és múltbeli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével.

Miben segít?
Hatékony minden stressz okozta problémánál, amiben úgy érzed, akadályoztatva vagy, zavar, megnehezíti az életed, de nem tudod az okát. A kineziológia az okokat segít felderíteni és megszüntetni.
Nem vagy jól a testedben
Fizikai tüneteid vannak, amik zavarnak, sokszor ismeretlen eredetűek. Fájdalmaink a lélek segélykiáltásai. Megmagyarázhatatlan erős érzelmek zavarnak a hétköznapokban: félelem, bűntudat, szomorúság, önbizalomhiány.

⭐️ Önértékelési problémák
Nehezen tudsz NEMet mondani. Maximalista vagy, úgy érzed, neked százszázalékosan kell teljesítened. Sok az elvárás körülötted. Nem tudsz megfelelni sem másoknak, sem magadnak, pedig folyton próbálsz. Úgy érzed a környezetedtől nem kapod meg, ami jár neked, nem szeretnek eléggé. Határhúzási problémáid vannak, könnyen átveszed mások rossz érzéseid, bűntudatod van, mások helyett vállalsz felelősséget. Képességeidet alulértékeled, nehezen mutatod meg másoknak. Nem bírod a kritikát.

⭐️ Kapcsolati problémák
Nehezen illeszkedsz be egy közösségbe, úgy érzed nem fogadnak be (munkahelyeden, párod családjában vagy bármilyen közösségben). Nehezen kötődsz a párkapcsolatodban. Nincs párod, de nagyon vágysz rá. Van párod, de úgyérzed, érzelmileg távol van, vagy sokat veszekedtek. Nem érzed jónak a kapcsolatodat a környezeteddel (szüleiddel, testvéreiddel, főnökköddel, tanároddal, barátaiddal…stb)

⭐️ Súlyproblémák
Rég óta fogyókúrázol, már számtalan diétát kipróbáltál, mindenki jótanácsát megfogadtad. Folyton figyeled mit eszel, de néha úgyérzed, a levegőtől is hízol. Nem szeretsz tükörbe nézni.Azt gondolod, hogy súlyproblémád akadályoz céljaidban. „Majd, ha lefogyok…”lesz rendes párkapcsolatom…stb

⭐️ Gyerekek
Nagyon vágysz egy kisbabára, de nem jön össze. Nehézségeid vannak a gyermekvállalás, anyaság, apaság megélésével kapcsolatban. Nehezen érted a babád, gyermeked viselkedését. Szülőként tanácstalan vagy, sokat veszekedtek. Nehezen beilleszkedő vagy épp túl aktív, nyugtalan, figyelmetlen a gyereked. 7 éves korig a kineziológia a szülőt kezeli a gyereken tapasztalt tünetekkel is. 7 éves kortól gyermekek kinziológiával nem csak a stresszkezelésük, hanem speciális technikákkal a kicsik tanulási képessége, koncentrációja is fejleszthető.

⭐️ Önismeret
Felismerted, hogy a rossz mintáid, káros hitrendszereid rontják az életminőségedet.
Készen állsz rá, hogy témánként foglalkozzunk azokkal, amik akadályoznak Téged céljaid elérésében.
Nem tudod, mi az „életfeladatod”, úgy érzed, semmiben sem vagy kiemelkedően jó. Pályaválasztási nehézségeid vannak.
Munkahelykeresésben vagy. Egyre rosszabbul érzed magad a munkahelyeden, de nem tudsz váltani.
Szeretnél tudatosabb lenni érzelmeid irányításában.

⭐️Hétköznapi addikciók
Túlevés, csokimánia, túlzásba vitt képernyő, lustaság, társfüggés, körömrágás. Szokások, amik egyre jobban eluralják az életünket, egyre nagyobb méreteket öltve, háttérbe szorítva más fontos dolgokat, teret adva például a halogatásnak.

⭐️ Elengedés, váltás, újrakezdés
Gyászmunka, szeretett személy, vendégbabák elvesztése. Szakítás utáni felépülés. Válás utáni újrakezdés. Feldolgozatlan múltbeli történések elengedése. Traumák, nehéz élethelyezetek, bármi, amit a régről a jelenben cipelsz és még rágondolni is fáj. Nehezen lépsz ki egy számodra szorongató élethelyzetből (pl: munka, párkapcsolat). Úgy érzed nem lenne bátorságod a váltáshoz, nem lenne elég erőd az újrakezdéshez.

⭐️ Pénz
Pénz és más javakkal kapcsolatos blokkjaid vannak, amik a bőséget jelentik számodra. Nincs elég, ha van, hamar elveszíted. Úgy érzed. nem kapsz annyit, amennyi jár neked.Ide írhatsz…

Sajátélmény
Huszas éveim közepe fele jutottam el életemben először kineziológushoz. Lelkileg és testileg is rossz állapotban voltam, mikor megtaláltam ezt a módszert. Feldolgozatlan gyerekkori sérelmeket cipelve, jelentős túlsúllyal küzdve, egy számomra nem megfelelő párkapcsolatban, mérgező főnökkel a munkahelyemen, igencsak boldogtalan és reményvesztett voltam. Önmagammal elégedetlen, bizonytalan, önismeretben járatlan. Nem tudtam, mi az, amiben jó vagyok, nem hittem, hogy egyszer jó anya lehetek, azt se hittem, hogy ki tudok lépni a nem működő házasságomból, és újra talpra tudok állni, hogy lehet olyan párom, aki mellett nőként kiteljesedhetek, ahogy azt sem hittem, hogy le tudok szokni a dohányzásról, azt meg főleg nem, hogy egyszer egy olyan testben élhetek, amit szeretni tudok.A kineziológia oldások minden találkozókor újabb felismeréseket hoztak, a megkönnyebbülés és a felszabadulás, a megnyugvás és a kiegyensúlyozottság érzését hozták el számomra. Ahogy haladtunk előre a mintáim oldásával, megerősödtem abban a hitemben, hogy bármire képes vagyok.

Felemelő volt.

Ahogy dolgoztam magamon és telt az idő, teljesen megváltozott az életem. A fenti problémáim szép lassan megoldódtak, minden a maga idejében. A kineziológiának köszönhetően máshogy nézem a világot, a negatív mintákat elengedve, megtanultam, mi az önbizalom és elkezdtem szeretni magam és az életem.
A módszerbe azonnal beleszerettem és mikor kezdtem egészebb lenni, úgy döntöttem, ezt nekem is meg kell tanulnom, hogy tudjak adni másoknak.

A betegség és a tünet a kineziológia nézőpontjából
A betegség és a tünet lelki konfliktus testi megjelenési formája. A test semmit sem tesz magától, a tudati információi manifesztálódnak benne. Ez egy olyan emberi állapot, amely arra utal, hogy az érintett személy tudatában nincs rendben, illetve nem harmonizál.A legkülönbözőbb testműködések harmonikus összjátéka során jön létre az EGÉSZség . Ha valamilyen testfunkció letér a pályáról, ezzel a belső egyensúlyunkat veszélyezteti, ezért ilyenkor betegségről beszélünk. A betegség tehát azt jelenti, hogy letértünk a harmónia útjáról, illetve kérdésessé tettünk egy addig kiegyensúlyozott rendet. A test csak egy térképi vagy megvalósítási szint, amely a tudatban lejátszódó folyamatokat és változásokat tükrözi.
A tünet jelzés , amely magára irányítja figyelmünket, érdeklődésünket, energiáinkat, s kérdésessé teszi testünk addigi egyensúlyát. A tünetre oda kell figyelnünk akár akarunk, akár nem. Életünk e kívülről jövő megszakítás zavarként érzékeljük, a legjobban egy célunk: megszabadulni ettől a zavaró valamitől, és kezdetét veszi a tünet elleni küzdelem. Ez a küzdelem azonban maga is foglalkozás, odafordulás valamihez – így a tünet mindig eléri, hogy foglalkozzunk vele .
Az orvostudomány azonosnak tartja a tünetet és a betegséget, nem tudja a formát a tartalomtól elválasztani. Így kezeli az emberi szerveket és testrészeket és sohasem az embert, aki beteg. Az orvosi kezelés pusztán funkcionális intézkedésekre szorítkozik, s mint ilyen se nem jó, se nem rossz, csak egy lehetséges beavatkozás az anyagi síkján. Kerüli a tünetek értelmezését, célja minél gyorsabban megjavítani azt, ami nem működik. Ezzel viszont a jelzés elveszíti tulajdonképpeni funkcióját – a tünetből jelentés nélküli jelzés lett.
Hogy mindezt megvilágítsuk, nézzünk egy hasonlatot: egy autó műszerfalán különböző ellenőrző lámpák vannak, akkor villannak fel, ha a gépkocsi valamelyik fontos funkcióját nem teljesíti előírásszerűen. A jelzőlámpa felvillanása arra késztet minket, hogy kihívjunk egy autószerelőt, s tovább beavatkozással elérjük, hogy a lámpa ne villanjon többé, s így nyugodtan utazhassunk. Csak igencsak haragudnánk az autószerelőre, ha célunkat – vagyis hogy a lámpa ne égjen – úgy valósítaná meg, hogy kicsavarná az égőt. A jelzőlámpa a tünet.A teljes gyógyulásért kell szakadnunk gondolatban a lámpától, sa mögötte lévő berendezésekre kell el kell annunk, hogy rájöjjünk, tulajdonképpen mi nincs rendben. A jelzőlámpa felvillanásával csak figyelmeztetni akart minket, hogy ezt a kérdést feltegyük. A tünet mindig egy láthatatlan folyamat látható kifejeződése, mely jelző funkciója által arra figyelmeztetni minket, hogy szakítsuk meg utunkat, mert valami nincs rendben, s kérdezzünk rá, mi is az.
A tünetet nem kellni megjelenésében, hanem feleslegessé kell tenni. Ehhez tekintetünket el kell fordítanunk a tünetről, s mélyebbre kell néznünk, hogy megtanuljuk megérteni, mi az, amire azonban figyelmeztetni.
A tünetek a tudatosság hiányából keletkeznek . Ha valaki felfogta a betegséget és a tünet közötti különbséget, egy csapásra megváltozik a betegséghez való hozzáállása. A tünetben többé nem ellenséget látja, ai ellen küzdeni kell, el kell nyomni, elfojtani, hanem felfedezi , hogy segítségére lehet abban, hogy megtalálja azt, amire szüksége van, s így a betegséget mint állapotot győzze le. A betegség nem véletlen kellemetlen zavar, hanem maga az út , amelyen az ember a teljesség felé , az EGÉSZség felé közelít.