Egyéni családállítás

„Az egyéni családállítás olyan, mintha az életed szereplői egy társasjáték bábjaiként mutatkoznának meg neked, amik között most kívülről rálátva Te tehetsz rendet”…

…és még ennél is több, hiszen nem csak rendet tehetsz, új felismeréseid lesznek és megértheted, mi miért működik úgy, ahogy. Válaszokat kaphatsz a kérdéseidre és megtudhatod mi az oka annak, hogy valami nem akar úgy sikerülni az életedben, ahogyan Te szeretnéd.

A folyamat során a világról alkotott belső modelleket látható kép formájában kivetítjük. Ezek a kivetített képek változtathatóak, és lehetséges hatásokat, reakciókat is tesztelhetünk. A változtatások aztán a kliensen keresztül visszahatnak a megjelenített rendszerre, változási folyamatokat indíthatunk be.

Az egyéni állításokon ketten vagyunk jelen. A témád szereplőit, az úgy nevezett rendszerelemek/képviselők helyét képek, bábuk, kártyák segítségével jelöljük ki a térben.

Megoldásorientáltan vezetem az állításokat, az okok feltárása mellett, arra koncentrálunk, hogyan juthatsz előre, előrébb. Segítem az új választásaid megszületését.

Gyakori témák, amikkel megkerestek és egyéni családállítással oldottuk meg:

Egészség – betegség: Miért alakult ki ez a betegség? (mik a lehetséges lelki okok, és mik a jelen életben fennálló (stressz) tényezők, konfliktusok, amik megbetegítenek) Mit tehetek a gyógyulásomért? Mi támogatja a gyógyulásomat?

Párkapcsolat: Mi az akadálya annak, hogy nem találom a párom? Miért vonzok be folyton ugyanolyan társat? Miért nem tudom megoldani a párkapcsolati konfliktusaimat? Mit tegyek, hogy egyenrangú párkapcsolatom lehessen?

Munkahely: Mi a számomra ideális munkahely? Mi az akadálya, hogy eddig nem sikerült betölteni, megvalósítani.

Anyagiak: Milyen a pénzhez való viszonyom? Hogyan áramolhatna hozzám akadálytalanabbul?

Családtagokkal való problémás kapcsolat: Rég óta képtelen vagy kibékülni, megbocsátani, elengedni a környezeted, családod egyes kapcsolataidban?

Kiskorú gyermek: Tanulási, beilleszkedési, viselkedési alvászavarok okai.

Gyermekvállalás: Miért nem jön a baba? Szülés körüli félelmek oldása. Veszteség feldolgozás.

Családi minták: Felismertem, hogy úgy élek, mint anyám, vagy úgy reagálok, mint apám és nem akarom, hogy ez így legyen. A szülői minták másolása helyett a saját, általam választott életet szeretném élni.

Függőségek: Mi áll a függőségem hátterében? Milyen hiányokat pótolok? Mi elől menekülök? Hogyan tudnék leszokni és újra szabad lenni?

Elcsúszott szerepek: Felismerem, hogy én lettem az apám anyja, vagy a gyermekem anyáskodik felettem, a párommal nem megy az egyenrangú kapcsolódás, esetleg a főnököm gyereknek néz.

A családállításokat minden esetben gyengéden vezetem. Ez azt jelenti, a Te tempódban haladunk és csak annyit nézünk meg, amivel elbírsz. A felismerések után a felszínre hozott információk feldolgozásában is segítek. A megértéseken túl gyakorlati lépéseket is megbeszélünk, ami mentén el tudsz indulni a változás útján.

Csoportos állítás helyett válaszd az egyéni lehetőséget, ha…

 intim, fájó témát szeretnél feldolgozni, amit még pár szóban sem írnál le csoportban,

 nehezen nyílsz meg mások előtt

szeretnéd elejétől a végéig, és te magad megélni a különböző érzeteket, változásokat (csoportban nagyrészt kívülről figyeled ami történik)

kevés időd van, és nem tudsz egy fél napot csoportra szánni, de bő másfél órát viszont meg tudsz oldani, amikor csak veled foglalkozok

VISSZAJELZÉS:

„Péter párkapcsolati nehézségei miatt keresett meg. Nagyon akarta a változást, évek óta vágyott arra, hogy megtalálja a társát. Ügyesen belement a folyamatba, az egyéni családállítás nagyon hatékony volt, mint egy varázslat. 
Fogadjátok szeretettel a sorait:
„Kapcsolataim addig voltak sikeresek, amíg nem kellett elköteleződni. Mindig azt éreztem megrekedtünk egy szinten és valami hiányzik, leginkább az, hogy nem tudom magamat adni és olyanokkal hozott össze a sors, akik komoly párkapcsolatot akartak, de én ezt nem tudtam megadni nekik. Mintha egy láthatatlan fal lett volna köztünk, nem tudtunk kapcsolódni.
Édesanyámmal konfliktusokkal terhelt volt a kapcsolatom, mióta élek. Sosem tudott igazán elfogadni olyannak, amilyen vagyok. Úgy éreztem, a nők – anyámhoz hasonlóan – nem engem látnak, nem rám kíváncsiak. Meg akarnak változtatni, ami én vagyok, az így elfogadhatatlan.
Vikivel az egyéni családállításban kiderült, hogy a születésem előtt egy minta mélyen hatott rám. Édesanyámnak volt egy vetélése a fogantatásom előtt. Az állításban jól látszott, hogy anya mai napig (32 éves vagyok) nem tudta elengedni Őt és emiatt nem látott engem, nem tudott velem mély, őszinte, szeretetteljes kapcsolatot kialakítani. Ezt a blokkot kellett feloldanunk. A családállítás után nagy felszabadultságot éreztem és mély megértést édesanyám felé.
Pár nappal később csodálatos dolog történt. Lebetegedtem, otthon fekve gyógyultam, mikor váratlanul csengettek. Leesett az állam, mikor ajtót nyitottam. Édesanyám váratlanul megjelent a kedvenc gyerekkori levesemmel. Nem hittem a szememnek, már egy éve nem találkoztunk, csak időnként telefonon beszéltünk, de azok sem sikerültek jól. A családállítás óta úgy érzem, anya érdeklődőbb, megértőbb lett, én pedig nyitottabb és elfogadóbb.
Ami a lányokat illeti, nem sokkal később lett egy pákapcsolatom, ami fél éve tart. Vele más, mint a többi nővel, Ő végre rám kíváncsi, tudunk őszintén kapcsolódni. Úgy érzem, megtaláltam a páromat.
Jó szívvel ajánlom Vikit, aki gyengéden, mégis hatékonyan segített meglátni és oldani a problémám gyökerét.”