Aromaterápiás hangtál kezelés

Az aromaterápia olyan gyógy- és egyéb növényből előállított esszenciális illóolajok használatát jelenti, amelyekkel helyreállíthatjuk testünk, lelkünk és szellemünk egyensúlyát. Egy olyan holisztikus gyógymód, mely az élet számos területén nyújthat megoldást, önálló és kiegészítő kezelésként is bátran használható a testi és lelki egészségünk érdekében.

Esszenciális illóolajok támogatásával harmonizáljuk vagy erősítjük a testet, lelket és szellemet. Kezeléseimen az iható tisztaságú, tanúsított, terápiás minőségű doTERRA illóolajokat használom.

Az aromakutatás egyik legelismertebb területe az illatoknak az érzelmeinkre és a hangulatunkra való hatása.

A illóolaj aromájának egyszerű belélegzése hatásos az ideges vagy szorongó érzelmek nyugtatására különböző körülmények között.

Az orrüreg felső felszínén található illat-receptorok közvetlen kapcsolatban állnak az agyunk limbikus rendszerével, amely a test érzelmi reakcióit szabályozza. 

Egyes aromák közvetlenül befolyásolják a hangulatot (például nyugtató, kiegyenlítő vagy élénkítő), míg mások egy adott élmény emlékét idézhetik elő, és gyakran az erős érzelmekhez kötődnek és ezáltal hatnak.

Az aromaterápiás hangtál kezelés alatt tiszta esszenciák használatával kombináljuk a hangtálak gyógyító rezgéseit

A kezelés menete:

● Egy rövid beszélgetés során megfogalmazzuk, a célt, amit szeretnél elérni a kezeléssel, ami lehet egy mélyebb téma, de lehet csak egyszerűen a pihenés is. 

● Kineziológiai teszteléssel kiválasztjuk az alkatodnak, (célodnak, témádnak) megfelelő esszenciális olajat, meghatározzuk, a tested mely területén van rá legnagyobb szükséged. (akkupunktúrás és meridián pontok) 

● A témádhoz kapcsolódó gyógyító mantrát vagy egy célt megfogalmazva és az essszenciális olajat belélegezve merülünk bele a hangtálas utazásba.

● Mindkét csuklódra cseppentünk az olajból. Mélyeket lélegezve beszívod, az orrodon keresztül is találkozol az illattal. Így a pulzuspontokon és az orron keresztül az agyra hatva a számodra kietesztelt esszencia azonnal elkezdi kifejteni gyógyító hatását.  Az illatott a témádra, célodra fókuszálva az és felviheted a cseppeket a megfelelő területre.

● Az AROMATERÁPIÁS HANGFÜRDŐ – A tisztulást, elengedést, önmagunkkal való találkozást segítő, nyugtató rezgések és a gyógyító illóolajok találkozása. A tibeti hangtálak hangjainak és rezgéseinak erejét, a dōTERRA gyógyító illóolajaival egészítjük ki. A HANGOK és a REZGÉSEK mellett, az ILLAT is egy univerzális nyelv, ami mindenkire hat.
Érzelmeket és emlékeket hoz elő, a segíti a test ellazulását, a légzés nyugodttá válását, kihat a lelkiállapotunkra, az idegrendszerünkre, pozitív változásokat hozhat a gondolatainkban, érzelmeinkben is.

A stresszoldó hangfürdő, megnyugtat és kisimítja a háborgó lelkünket, segít feloldani lelki terheinket, belső feszültségeinket, egyensúlyba, harmóniába kerülünk, könnyebben áramoltatjuk a gyógyító szeretet energiát Önmagunk felé. A szaglás a legősibb érzékünk és közvetlenül összekapcsolódik a limbikus rendszerrel, ami az agy érzelmek irányításáért, viselkedésünkért, ösztöneinkért felelős része. Amikor belélegzünk egy illatot, kapcsolatba kerülünk a testünknek ezen részével és ez már önmagában egy érzelmi oldást hoz mentális és érzelmi szinten.
A mély relaxáló pihenésen túl tartalmas megéléseket, értéskes felismeréseket hozhat számodra ez az alkalom, ami biztonságos teret ad vágyott céljaink megteremtéséhez is.