Transzgenerációs minták oldása kineziológiával

Hogyan öröklődnek a transzgenerációs minták? Erre jó példa a 35 éves Katalin, aki azzal keresett meg, hogy nagyon nehezen éli meg a kisbabája folyamatos nyugtalanságát, a sírásokat, az álmatlan éjszakákat.Folyamatosan szorongással és a tehetetlenség érzésével tölti el a sírás.
Teljesen kimerült ebben és magát hibáztatta, hogy nem elég jó anya, több türelemmel kellene lennie imádott kislányával szemben.
 
Katalin édesanyaja elmondása szerint, az ő kiskorában is így volt ez, nem tudott mit kezdeni a tehetetlenséggel, mert a kis Kati is nyughatatlan sírós kisbaba volt.
 
Kinezológiával segítettem neki megtalálni a választ arra a kérdésre, miért viseli meg ennyire ez a helyzet. Az oldást mindig egy mélyebb tudatállapotban vezetem, tibeti hangtálakkal. Katalin már ettől a mélyebb relaxált állapottól kezdett megnyugodni. A hangtálak hangjai között beszélgettünk, feljöttek emlékek gyerekkorából, mikor nem kapott kellő figyelmet és nem tudta kifejezni magát és megérkezett benne a felismerés a saját gyerekkori traumái és a mostani helyzetben megélt érzései között.
 
Megélte, milyen érzés, ha nem értik és nem figyelnek rá. Katalinban tudatosult, hogy gyermeke minden egyes sírásakor ez az érzés járja át és, ha emiatt ő nem adja meg a figyelmet a gyermekének, azzal tovább örökíti a transzgenerációs mintát.
 
A közös munkánk során az lett a cél, hogy most a jelenben, felnőttkorában lehetségesnek érezze azt, hogy lehetnek az ő szükségletei is a középpontban. ehhez imaginációs technikákat használok és megerősítő mondatokkal is dolgozunk.
 
Katalin megvizsgálta magában a kisbaba által tükrözött érzéseket és a következő megerősítő mondatokat fogalmaztuk meg:
 

„Lehetséges és biztonságos a figyelem középpontjában lenni.”

„Szabadon ki tudom fejezni, mi van bennem, mire vágyom, mire van szükségem.”

A megerősítésekkel otthoni feladatokat is adok, hogy még inkább beépüljön, elmélyüljön, merre tartunk a folyamatban. 
 
Pár alkalommal később Katalin arról számolt be, hogy békésebben telnek a napjai a babával, elkezdett több énidőt adni megának, vett egy jógabérletet és időnként beült kávézni a barátnőivel. A nyugalmát a baba is megérezte, nyugodtabban, kevesebb hisztivel teltek a napjaik.