Családállítás vagy Rendszerállítás?

Sokan nem tudják, mi a különbség. 

Bert Hellinger, német pszichológus alkotta meg a módszert a 90-es években, de mégis két irányzat létezik ma Magyarországon. Vannak, akik a hagyományos, eredeti HELLINGER módszert követik, amit családállításnak hívunk.

Továbbfejlesztett változataként megszületett az újító szemléletű RENDSZERÁLLÍTÁS, ami ahogyan a neve is sugallja, az egyén-, csoport-, szervezet teljes kapcsolati rendszerét vizsgálja. Módszertanát tekintve a hellingeri családállítást veszi alapul, azonban integrálhat egyéb, más csoportmódszerekben használt technikákat is.

Az előbbi eredetileg családi kapcsolatokat rendezett, míg az utóbbi bármilyen dinamikát, viszonyt képes vizsgálni és hatékony segítséget tud adni az élet bármely nagy kérdéseiben, elakadásaiban. 

  • Karrierrel,
  • meddőséggel, 
  • párkapcsolati, 
  • ingatlan, 
  • pályaválasztási kérdésekkel és 
  • a betegségek mögött rejlő lelki okokkal, összefüggésekkel is gyakran megkeresnek. 

Hogyan ötvözöm a kétféle irányzatot? 
Hogyan lesz megoldásorientált a családállítás?

Az autentikus, hagyományokat tisztelve, az újító eszközöket, állítási formákat is használva, a tanultakat ötvözve látom, hogy nincs olyan probléma, amit a családállító ne tudna úgy lemodellezni, hogy a kliens használható eszközt kapjon a fejlődéséhez

2008 óta tanulom a családállítás csodálatos technikáit. Kezdetben saját élményeket gyűjtve, közel 300 családállításon vettem részt. A módszer újra és újra lenyűgözött, mert rengeteg kérdést, problémát oldott meg a saját életemben. Az eredmények magukért beszéltek és éreztem, hogy ennyi saját tapasztalással a hátam mögött hiteles családállítóvá válhatok, ezért úgy döntöttem, megtanulom a módszert, mindkét iskolában, hogy aztán a két szemlélet bennem érjen össze és komplex segítséget tudjak adni a hozzám fordulóknak.