Miben és hogyan tudnak segíteni a Bach virágcseppek?

Dr. Edward Bach, angol orvos, természetgyógyász virágesszenciái 38 féle érzelmi állapot esetén jelentenek gyógyírt. A virágból kivont esszenciák gyengéden kifejtve hatásukat növelik rezgéseinket, ezáltal békességgel és életenergiával ajándékoznak meg.

 

A természetgyógyászatban és a kineziológiában gyakran használják, mint finom, gyengéd, ártalmatlan módszert.

Bach-virágok rendszere nem aromaterápia és nem is fitoterápia, inkább a homeopátiához és a Schüssler terápiához hasonlítható, mint információs terápia. Az esszenciákban nincsen kimutatható hatóanyag, azaz növényi részecske, allergiások is bátran használhatják. Holisztikus gyógymód, nem a tüneteket vagy a betegséget kezeli, hanem az egyén érzelmi állapotának kiegyensúlyozásával éri el hatását, a belső egyensúlyt, érzelmi – lelki szinten harmonizálja és stabilizálja.

Miért kezdtem el használni a Bach esszenciákat az érzelmi oldásokhoz?

A tibeti hangtál kezelések során rezgésekkel dolgozom. Így van ez a cseppekkel is, ez egy rezgés terápia, ami a finom anyagi szintekig hat Szervezetünkben több millió sejt van, melyek működése, hozza létre belső ritmusunkat, belső egyensúlyunkat, más néven rezgésünket. Ha ezekben a rezgésekben változás következik be, lelki és fizikai szinten is megbetegszünk, hangulatingadozások, szorongások törhetnek ránk és kevésbé vagyunk ellenállóak a környezetünkből származó stressz ellen. Az kineziológia oldás részeként is használom, mert megerősítik a célunkat, az új tudatos döntésünket, melyet az oldás folyamán megfogalmaztunk.

Ezen kívül önállóan is megállja a helyét, ha valaki csak cseppeket szeretne szedni és (még) nem tart szükségesnek más érzelmi oldó technikát. Ilyenkor Bach virág tanácsadásra jönnek el hozzám.

Mi történik a Bach virág tanácsadáson?

Az egy órás beszélgetést követően meghatározzuk a számodra megfelelő Bach cseppeket. Kineziológusként szükség esetén izomteszteléssel is ellenőrizhetjük a cseppek pontos meghatározását. Az egyénre szabott esszenciát általában 3-4 hétig kell szedni. Azt is megbeszéljük, hogy a cseppek bevételekor mi lesz a te megerősítő mondatod. A megerősítő mondat segít tudatosítani, hogy mi a célod, amit szeretnél elérni a változásod során. Ez mindig személyre szabott és nem csak a cseppek alkalmazásakor, hanem napközben is mantraként néhányszor elmondhatod magadnak. A virágok segítenek egyensúlyba kerülni, harmóniát és békét hoznak életünkbe. Mivel az esszenciák lelkiállapotokhoz köthetőek, mindenkinek személyre szabott cseppekre van szüksége attól függően, hogy aktuálisan milyen problémákkal küzd. Beszélgetés során derül ki, számára megfelelő virágeszencia keveréket, amit a tanácsadás után átadok. Bach virágterápia alkalmával, 38 féle magas rezgésű gyógynövény eszencia sorozatból választunk ki egyénre szabottan a problémához mérten eszenciakeveréket.

A Bach virágok hatékonyak a következő érzelmi állapotokban:

 
 • váratlan stressz esetén, nehéz élethelyzetekben
 • krízisekben traumafeldolgozásban
 • tanulási nehézségeknél, vizsgaidőszakban
 • állásinterjú előtti izgalom kezelésére
 • fizikai vagy lelki kimerülésre, túlterheltségre
 • álmatlanság kezelésére
 • konfliktusok, párkapcsolati, családi, munkahelyi kapcsolatok kezelésére
 • elengedési nehézségekre
 • beilleszkedési nehézségekre
 • viselkedési problémáknál
 • a környezettel való túlérzékenység kezelésére
 • bizonytalanság, félénkség, önbizalomhiány
 • fóbiák, szorongás, pánik tünetek
 • idegesség, feszültség esetén