Online stresszoldó kezelés daganatos betegségekkel küzdők részére

A daganatos betegség mindig egy komoly válaszút elé állít, amelyben döntenünk kell, tudjuk-e, akarjuk-e az Életet választani. Ha igent mondasz az Életre, azt is el kell döntenünk, milyen új úton menjünk tovább. Testünk minden jelzésével azért könyörög, hogy egyetlen pillanattal se nyújtsuk tovább lelkünk szenvedését.

A lelki támogatást sokan megerősítések, relaxációs zenék hallgatásával tudják le, de a klienseimnél azt tapasztalom, hogy ez sokszor nem bizonyul elegendőnek. A megvásárolt meditációs könyvek, letölthető hanganyagok csak egy ideig kötik le őket. A betegség egyik kiváltó oka ugyanis az, hogy nem törődnek saját magukkal, nem állnak ki a szükségleteikért, így az önállóan végzett belső munkához sem elég kitartóak, mivel pont ebben az öngondoskodásban nem szereztek elég rutint.

Konzultációim során a daganatos betegek segítésében főleg a Carl Simonton radioonkológus, pszichológus nevéhez fűződő Simonton módszert használom. Kutatásai alapján rájött, hogy nem a betegség súlyossága számít a gyógyulási esélyekben, hanem az, hogy az ember mit gondol önmagáról, lehetőségeiről, céljairól. A gyógyulás ereje az érzelmi állapot stabilizálásában rejlik, amire speciális relaxációkat, gyógyító imaginációkat dolgozott ki. A technika egyik alapja, hogy a betegséggel érintett személy ellazult, relaxált állapotban, gondolatban – mint „belső mozit” – maga elé vetíti, amint tökéletesen működő immunrendszere megkeresi, elpusztítja, és kitakarítja a szervezet sérült, káros, kóros sejtjeit.

A főbb témák, amiket érintünk a konzultációk során:

Kapcsolódás a testünkkel
A betegség gyökerének feltárása mellett nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy helyreállítsuk a saját testünkkel való kapcsolódást és kialakuljon egy őszinte, gyengéd párbeszéd.
Az első célunk az lesz, hogy az ellenállás, a neheztelés és a szégyenérzet helyett, egy egymást kölcsönösen támogató, elfogadó, szeretetteljes hangnem alakuljon ki a tested és Te közted. Ha hajlandóak vagyunk befelé figyelni és meghallani a test szavát, a test megmutatja azokat a sebeket, amelyeket már hosszú ideje nem tudtunk kezelni, csupán elrejteni. Ennek a folyamatnak az eredményeként nem csak a kommunikáció áll helyre, hanem megkezdődik a belső gyógyító erőnk felébresztése is.

A betegség lelki okainak feltárása
Feltárjuk a betegség kialakulását támogató emocionális fájdalmakat, frusztrációkat, régóta fennálló konfliktusokat, negatív hitrendszereket és elzárt emlékeket is. Ez a módszer egy vezetett meditációhoz hasonló lelki oldással történik, gyakorolva az előzőekben kialakított testtel való kapcsolódási képességünket is.
Célunk itt a betegség érzelmi hátterének megértése, önmagunkban való rendezése, a kialakult állapot elfogadása és az erőgyűjtés a gyógyuláshoz. A diagnózis pillanatától, a kemoterápiás kezeléseken át, a folyamat lelki hullámvasútjának bármelyik állomásán használható a módszer, a lelkesedéssel teli és a reményvesztett időszakokban egyaránt. Ezen kívül segítségünkre lehet a fájdalmak leküzdésében és az orvosi kezelések hatékonyságának növelésében is.

Az élet választása
Megvizsgáljuk, mi állhat útjában annak, hogy mélyen és őszintén elköteleződjünk az Élet választása mellett. Nem mindenkinek megy ez magától értetődően. Gyakran találkozom azzal, hogy valaki tudta nélkül egy nehéz sorsot visz tovább transzgenerációsan, amit a konzultációk alkalmával le tudunk tenni, el tudunk engedni. Ha ez megtörténik, ezzel természetes módon engedjük az életünket a gyógyulás irányába változni.

A célom a programmal, hogy érzelmi stresszoldó módszereimmel segítsek erőt meríteni az Életért való belső küzdelemben, gyengéden szeretettel gyógyítva a testet és a szívet is.

Most már nem csak személyesen, hanem online, az otthonod kényelméből is elérhető ez a fajta oldás, amit kiegészítésként ajánlok daganatos betegségben szenvedők részére.

Pink Care Illustration World Cancer Day Facebook Post