Belső béke az ünnepek alatt is?

Pink Pastel Minimalist Chill Out And Relax Instagram Post

Sokan izgatottan várjuk a szívet melengető karácsonyi ünnepeket, melyek sok örömteli pillanattal ajándékozhatnak meg minket. A sok készülődés közepette, a zsúfolt plázákban ajándékok után keringve, vagy az ünnepi menü összetevői beszerzése közben, tömött sorokban várakozva viszont, hajlamosak vagyunk elveszíteni a lelkesedésünket. Nem könnyű békésen megélni ezt az időszakot a sok teendő és a stressz miatt, főleg ha nagy a család. Ha szeretnél egy nyugodtabb karácsonyt, itt van néhány tipp. Fogadd szeretettel

● Készíts tervet, írj listát!

A karácsonyi ünnepek alatt sok teendőd lehet, sokmindent kell beszerezned, így fontos, hogy legyen egy terv, amit követhetsz. Írj listát a bevásárolni valók mellett a teendőkről is, így tudni fogod, mit kell elvégezned, és időt takaríthatsz meg azzal, hogy nem kell mindenről külön emlékezned.

● Ne tervezz túl sok programot!

Hagyj időt a pihenésre és a kikapcsolódásra is, hogy ne érezd magad túlterheltnek. Ezzel megőrizheted a a lelkesedésed a kimerültség helyett és marad időd minőségi időt tölteni a családoddal, játszani a gyerekeiddel.

● Tölts időt a relaxációval, ÉNidővel a készülődés és az ünnepek alatt is!

A sok teendő ellenére, időnként tarts egy kis szünetet, próbálj ki néhány relaxációs technikát, mint például a légzőgyakorlatok, a meditáció, vagy a jóga, hogy csökkentsd a stresszt. Vonulj félre, tarts egy kis szünetet. Néhány önmagadnak ajándékozott perc is többszörösen megtérül.

● Ne terheld túl magad!

Ha szükséges, kérj segítséget másoktól, és ne vállalj többet, mint amit el tudsz látni. Ha túl sok teendőd van, itt a lehetőség, hogy gyakorold a segítségkérést, ne akarj mindent egyedül megoldani. Hősködés helyett vond be a családod és a gyerkőcöket is a tennivalókba.

Békés karácsonyi készülődést kívánok!