Csakrák és hangtálak

Ezek a speciális tálak általában 7 fém ötvözetéből állnak, melyek az egyes bolygókat szimbolizálják: az arany a Napot, az ezüst a Holdat, a higany a Merkúrt, a réz a Vénuszt, az ón a Jupitert, a vas a Marsot, az ólom pedig a Szaturnuszt.

A tibeti hangtálak rezgéseinek spektruma mind a 7 csakrát átfogja, alkalmasak mind a 7 csakra harmonizálására.

Az egyes hangok intenzitása ugyanakkor eltérő, ezért halljuk magasabbnak vagy mélyebbnek egy tál hangját, ezért mondjuk azt, hogy az adott tál a felsőbb csakrákat, vagy a szív csakrát, vagy az alsó csakrákat harmonizálja inkább.

A magasabb hangú tálakat a felső csakrák harmonizásálára, a középmagas hangú tálakat a szív csakra és környékének harmonizálására, a mély hangú tálakat az alsó csakrák harmonizálására használhatjuk.

Hangfürdő vagy hangtál kezelés során tudatosan fókuszba helyezhetjük a csakrák tisztítását, akár egyesével is. A csakrákhoz tartozó mantrák, megerősítések még jobban segítenek elmélyíteni a hatást. A csakrák harmonizálása egy belső egyensúlyi állapotot eredményez, testileg az egészség, lelkileg a nyugalom , a belső béke, állapotát segíti elő.

Szólj hozzá!