Csakrák és hangtálak

Ezek a speciális tálak általában 7 fém ötvözetéből állnak, melyek az egyes bolygókat szimbolizálják: az arany a Napot, az ezüst a Holdat, a higany a Merkúrt, a réz a Vénuszt, az ón a Jupitert, a vas a Marsot, az ólom pedig a Szaturnuszt.

A tibeti hangtálak rezgéseinek spektruma mind a 7 csakrát átfogja, alkalmasak mind a 7 csakra harmonizálására.

Az egyes hangok intenzitása ugyanakkor eltérő, ezért halljuk magasabbnak vagy mélyebbnek egy tál hangját, ezért mondjuk azt, hogy az adott tál a felsőbb csakrákat, vagy a szív csakrát, vagy az alsó csakrákat harmonizálja inkább.

A magasabb hangú tálakat a felső csakrák harmonizásálára, a középmagas hangú tálakat a szív csakra és környékének harmonizálására, a mély hangú tálakat az alsó csakrák harmonizálására használhatjuk.

Hangfürdő vagy hangtál kezelés során tudatosan fókuszba helyezhetjük a csakrák tisztítását, akár egyesével is. A csakrákhoz tartozó mantrák, megerősítések még jobban segítenek elmélyíteni a hatást. A csakrák harmonizálása egy belső egyensúlyi állapotot eredményez, testileg az egészség, lelkileg a nyugalom , a belső béke, állapotát segíti elő.

Ha van 5 perced ma elmélyülni, az alábbi megerősítések az egyes csakrák egyensúlyának helyreállításához segítenek.
Induljon egyensúlyban a heted. 

Gyakorlat: Kapcsolódj a testedhez a figyelmeddel. Képzeld el testrészt, ahol a csakra elhelyezkedik, a színét és mondd ki magadban a következő mantrát:
🔴 Gyökér csakra: Hajlandó vagyok elengedni minden félelmet, aggodalmat és helyzetet, ami pénzzel, karrierrel, biztonsággal és biztonsággal kapcsolatos. Tudom, hogy tökéletesen védett vagyok, és minden igényemet bőségesen fedezik.
🟠 Szakrális csakra: Minden vágyam és vágyam a fényre engedem. Lemondok minden félelmemről és negatív gondolatomról, ami megakadályozza, hogy békét, harmóniát és egyensúlyt érezzek. Minden gondolatom és érzelmem harmonikusan áramlik. Minden vágyam tökéletesen kiegyensúlyozott.
🟡 Napfonat csakra: Hajlandó vagyok elengedni minden félelmet és helyzetet, aminek köze van a hatalomhoz és az irányításhoz. Teljes mértékben elfogadom a belső erőmet, nem baj, ha én irányítom az erőmet, és a végső javamra és mások javára használom
🟢 Szívcsakra: Önként elengedek minden félelmet és aggodalmat, ami a szeretetet adással és kapással kapcsolatos. A szívem nyitva és szabadon árad a magam és mások iránt érzett szeretettel. Megengedem magamnak, hogy szeretetet adjak és kapjak.
🔵 Torokcsakra: Önként engedek el minden félelmet és negativitást, ami megakadályoz abban, hogy kifejezzem az igazam. Szeretettel mondom ki az igazságomat, és hagyom, hogy a felsőbb énem beszéljen rajtam keresztül. A szavaimmal szépséget teremtek ebben a világban.
🟣 Harmadikszem csakra: Önként elengedek minden félelmet, ami a múltba, a jelenbe és a jövőbe tekintek. Elengedem minden félelmemet, amit az Igazság meglátásával kapcsolatban érzek. A látásmódomat tökéletesen rendezi és megvilágítja a szeretet, bízom a megérzéseimben.
⚪️ Korona csakra: Engedem, hogy a fény feloldja azokat az akadályokat, amelyek megakadályoznak abban, hogy bölcsességet és útmutatást kapjak. Minden félelmet feladok, és megnyitom magam, hogy meghallgassam a Lelkemet és a Magasabb Énemet.
Egyensúlyban és harmóniában vagyok az egész Univerzummal!! „
Forrás: Cristina Muntean via Daniela Hell