Csoportos családállítás

A családállítás szemlélete szerint párkapcsolati-, meddőségi-, anyagi problémáknak, betegségeknek, függőségeknek, a látszólag indokolatlan félelmeknek, pániknak, sikertelenségnek, bizonyos emberekkel való elviselhetetlen konfliktusoknak oka a tudatalatti programokban, mélyre temetett traumákban, átvállalt nehéz sorsokban rejlik, amikről a felszínen nincsen tudomásunk.

Ezek lehetnek kötések, kötődések, vállalások, és úgy irányítják az életünket, hogy észre se vesszük, mégis olyan döntéseket hozunk, amelyek következménye ellentétes azzal, amire vágyuk.

A családállítás a nehéz sorsok visszaadásáról is szól. A felmenőktől „átvett a csomag” nem a Tiéd, nem kell a te életedben tovább cipelned, a rendszer- és családállítás segít letenni ezeket a terheket, hogy ezután a saját életedet tudd élni.

Lehetővé teszi tehát számunkra, hogy a világról alkotott hitrendszereinket, programjainkat látható kép formájában kivetítsük. A változtatások aztán a kliensen keresztül visszahatnak a megjelenített rendszerre, változási folyamatokat indíthatunk be.

Létezik

EGYÉNI CSALÁDÁLLÍTÁS is amit akkor érdemes választani, ha

ha intim, fájó témát szeretnél feldolgozni, amit még pár szóban sem írnál le csoportban, vagy nehezen nyílsz meg mások előtt
szeretnéd elejétől a végéig, és te magad megélni a különböző érzeteket, változásokat (csoportban nagyrészt kívülről figyeled ami történik)
kevés időd van, és nem tudsz egy fél napot csoportra szánni, de bő másfél órát viszont meg tudsz oldani, amikor csak veled foglalkozom. Erről bővebben itt olvashatsz.
Kinek és mire való a családállítás? Milyen problémák, akadások esetében várható jó eredmény a család- és rendszerállítástól? Milyen problémákat segíthet megoldani a családállítás?

🔸 Egészségügyi problémák

🔸Párkapcsolati problémák

🔸Munkahelyi problémák

🔸Pénzügyi problémák

🔸Önértékelési problémák

🔸Szülőkkel való problémás kapcsolat

🔸Szülő-gyerek közötti konfliktusok

🔸Patchwork családon belüli konfliktusok

🔸Kiskorú gyermek problémái

🔸Gyerekvállalási félelmek, kudarcok

🔸Életviteli gátoltságnál, nehéz élethelyzetek ismétlődésekor.

🔸Érthetetlen nehéz érzelmek (pl. düh) tartós meglétekor

🔸Függőségek esetében.
Akkor, ha a gyerekkori hiányok, sérelmek felnőttkorra is megmaradnak, vagy a felnőttkorban is tartósan meglevő szülő-gyerek kapcsolat zavart.
Ezek mellett sok más területen is tud segíteni a családállítás, ahol úgy érezzük ugyanazt a mintát ismételjük vagy falakba ütközünk. A problémák kiindulópontja mindig egy családtörténeti vagy személyes élettörténeti esemény, amely nem lett megfelelően feldolgozva.

Hogyan hat a módszer?

Bert Hellinger figyelt fel arra, hogy testi-lelki problémáink kialakulását nem lehet csak a saját életünk eseményei alapján megérteni. Úgy tűnik, mintha sorsunk elválaszthatatlanul összefonódna a kibővített családunk tagjainak sorsával.

A családállításban az úgynevezett átvett érzésekkel, érzelmekkel dolgozunk. Ma még kutatjuk azt, hogy mi módon történik ezek átvétele, mi áll a „nehéz sors átvállalása”, az identifikáció mögött és azt is, mi módon hat a családállítás, a kép maga. Sokszor egy közeli vagy távolabbi ősünk tapasztalatai „öröklődnek” tovább a családrendszeren keresztül.

A családállítás a tudatalatti folyamatoknak a tudatosításában segít. Ha megértjük, hogy milyen folyamatok zajlanak bennünk, akkor változtathatunk azon ahogy reagálunk, megváltozhat az életünk.

Ezen az önismereti munkán keresztül megtanulja az ember, hogy jobban figyeljen a belső hangjára és az érzéseire, hogy megvédje magát és a határait és tápláló, valódi szereteten alapuló kapcsolatokat alakítson ki.

♥️ Szeretnél egy biztonságos támogató közegben kezekben valódi változásokat elindítani?

♥️ Készen állsz hozzáférni a tudattalanban megbúvó, téged akadályozó érzéseidhez?

♥️ Gyere el, ha olyan problémával találtad szemben magad az életed bármely területén, amit egyedül nem tudsz megoldani!

IMG_20211006_045516

Szólj hozzá!